Bästa föräldrar och spelare Fin Eng

Insomnolence16 är den första (och hoppeligen inte den sista!) esports turneringen som är organiserad och driven av en utbildningsinstitut! I själva verket är en stor del av evenemanget organiserat av studenterna själva.

Spelet Counter Strike: Global offensive kommer att spelas. (Läs mer om spelet här, YLE.) Orsaken varför vi valde detta spel är för att det är det populäraste bland publiken, Prakticum eleverna. Må hända att vi har mer spel i kommande turneringar.

I Counter Strike är lagarbete och kritiskt tänkande avgörande och vi vill att ungdomarna utvecklar dessa färdigheter eftersom det är något som de kommer att behöva i sin framtid (låt oss inse detta, du kan inte arbeta ensam i dagens läge), spelet lär även annat som logik och snabba beslutsfattningar under press. Några fysiska attributer utbildas också, såsom reaktionstid på ögo-hand kordination.

CS:GO är en first person shooter (fps) spel med soldater som slåss mot terrorister, och vi förstår att medan spelet har massor av meriter och är populär bland ungdomar, kan temat för spelet verka märkligt för en skolmiljö, så om du har några frågor, tveka inte med att kontakta oss.


P.S.Du kan sätta detta upp på ditt kylskåp